Plne s Vami souhlasim. Tento clanek je cely vystaven na "Takhle to preci je, takhle si to myslime". Nehlde na to, ze tam je spousta naprosto evidentnich nesmyslu. Kure chovane v klecovem chovu, nalozene do klece, neprozije zadny stres z prevozu na jatka, nebot je to jeho prirozene prostredi. Resp. ten stres nebude nicim vetsi nez pri jeho beznem pohytu v kleci.
Narozdil od kurete v beznem vybehu, kde je kure nejprve honeno, aby bylo chyceno, pak je mu znemoznen pohyb, hlava polozena na spalek a az pak umre. Mnozstvi stresu v prubehu porazky? Kdo si ho trfne zmerit? Osobne si myslim, ze pri tom "tradicnim", je ho vyrazne vic.
Nicmene proc by to melo mit negativni vliv na produkt? Nikdo nikdy neprokazal, ze by vystresovane maso, bylo horsi nez nevystresovane a dekozala ani pravy opak.
Navic tradicny lov vystresoval zvire nekolikanasobne vic, nez cokoli co delam dnes. Zvire se bud chytitlo do pasti a tam bylo stresovane i nekolik dni a nebo se do nej clovek trefil sipem / ostepem a zvire prchalo a clovek ho stval tak dlouho dokud nekde zvire vysilenim nepadlo. Takze tradicni (vzhledem k delce praktikovani clovekem) je zvire pred smrti poradne vystresovat. Neni tedy nejmensi duvod se domnivat, ze by nam stresove hormony zvirete meli jakkoli ublizit, protoze jsou tradicni soucasti nasi potravy.