Z velkochovového kuřete se odstraní kůže (vypečená kůžička je na něm na talíři ještě tak to nejlepší). Nacpe se do něj voda a chemikálie (tzv. "křehčené maso") a lidi se v restauracích po tom můžou utlouct. Protože je to zcela bez chuti, je nutno na to patlat kečupy, glutamanové přípravky apod. Myslím, že nejen Američan se musí za břicho popadat, když na českém jídelníčku najde "kuřecí steak". A ještě jedno - velmi chválím název "selské kuře". Konečně někdo ví, že u nás nemají tradici farmáři, ale sedláci.
Také souhlasím. A obliba tzv. "křehčeného" masa mě překvapuje. Ačkoliv ono to asi zase tak překvapující není, když zdejší většinový spotřebitel řeší u čehokoliv hlavně CENU a kvalita je podružná (zvlášť když je dražší), takže si místo obyčejného kvalitního kousku masa radši koupí laciné maso vyfutrované vodou a chemikáliemi - sice není chutnější ani zdravější, ale je LEVNÝ. A pak se tady lidi strašně diví, že jsou nemocní...
Proc ma bezny spotrebitel kupovat drahe nekvalitni zbozi ? Za cenu LEVNEHO nekvalitniho kurete dostane v Nemecku KVALITNI ? Proc ma platit mnohonasobek ceny (nemluve o 3x nizsi kupni sile) aby dostal stejne kvalitni zbozi jako za hranicemi ?
To ze bude platit rekneme 2x vyssi cenu (v prepoctu CZK na EUR, tedy cca 6x vyssi v prepoctu kupni sily) vyresi presne co ? Nic, jen ze bude za blbce.
Přesně tohle mě napadá vždycky taky. Politici a pisálkové mlčí.-(
Před týdnem na primě ty dva joudové z ČSSD a ODS přesně to samé - ani jeden neopověděl na tuto otázku. Selátko z ČSSD kvičel o tom, že DPH zvýší ceny a sniží kvalitu, kterou MUSÍ lidi kupovat a ODSvině zase kvičel, že se tady vyrábí kvalitní výrobky, které by český spotřebitel nekoupil, proto se musí vyvážet.
Ovšem ten výrobek v německu se prodává v obchodech za cenu českého šméčka... to nechtěl říct nikdo z nich.