Vlákno názorů k článku Mistrovský chléb je z poctivého žitného kvasu od brk - Musel jsem se 2x podívat, jestli to náhodou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2019 19:14

    brk

    Musel jsem se 2x podívat, jestli to náhodou není reklamní text Aholdu. Až podezřele pozitivně napsaný text.

    Kde se to peče? Na prodejnách a pokud ano, v jaké podobě se tam dostává těsto? V nějaké klasické pekárně řetězce a na prodejnu se vozí hotový výrobek? Pokud ano, kolik to má v krajním případě za sebou km?

    Netvrdím, že ten chleba není dobrý, ale moc důvěry ve mě nebudí právě kvůli tomu nápisu Albertovo pekařství. Pod tím si představím nějakou typickou marketovou dopékárnu, kde se dopéká čert ví co. Složení nedohledatelné.

  • 26. 6. 2019 11:47

    KarelE

    Vzhledem k tomu, že se jedná o Albert, tak jsou ty otázky docela bezpředmětné. Mám zkušenost hned s několika jejich prodejnami. Ve všech je personál, který pokazí všechno, co jde. Proto je celkem jedno, jak kvalitní chleba jim dovezou - nejprve ho nechají stát hodinu na rampě na sluníčku, protože není čas to zavézt do skladu. Pak to dají do skladu do chladu, kde si to pobude celý den a noc - protože nejprve je potřeba doprodat ten den starý.

    Takže do regálu se vám dostane včerejší chleba, který větral na sluníčku a pak byl přez noc v chladu. Jak ho dají do regálu na prodejně, tak se na něm vysráží vlhkost, protože ve skladu je chladněji než v regále. Domů si tak donesete přesně to, co obvykle - nezajímavý kus chleba bez chuti, který vám do dvou dnů začne plesnivět i kdybyste se na hlavu stavěli.

    Včera jsem se opět v Albertu proplétal mezi jejich vozíky, ze kterých doplňují regály. Jeden stál u regálu s mraženým zbožím. Asi dlouho, protože zmrzlina ve vaničce už tála a při naklopení bylo vidět, jak teče. Když oni holt nemají čas to vyskládat do mrazáku nebo regálu. Mražené výrobky jsou minimálně jednou rozmražené (někdy dvakrát, prvně na rampě a podruhé v kleci u mrazáku), jogurty jsou kolikrát zkažené i týden před datem spotřeby a běžně se stane, že takový ten chleba Arizona, co má ještě tři týdny do "minimální trvanlivost do", je v tom nafouklém obalu plesnivý už v regálu. Což jsem dodnes nepochopil, jak se jim zrovna tohle daří, protože je ve vzduchotěsném obalu.

    Stejný osud potká i tenhle Mistrovský chleba - zaměstnanci poruší dostatek pravidel pro zacházení s potravinami na to, aby se k vám dostal ve stavu, kdy si na něm pochutnat nelze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).