Názory k článku Mléko a sýr z kvasinek chutnají jako od krávy

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 1. 2021 10:23

    Ink

    Kráva, resp. kravský hnůj zušlechťuje půdu. Chápu lidi s různými alergiemi, když hledají náhražku, ale jinak je to nápad dost špatný.

  • 24. 1. 2021 3:26

    ViR

    V podmínkách klasického středoevropského zemědělství s kombinovanou živočišnou a rostlinnou výrobou máte s tím hnojem pravdu, a přiměřený stav skotu je spíše pozitivní (v ČR je v současné době nízký). Ale neplatí to při všech způsobech chovu, při jakýchkoli počtech a ve všech klimatických pásmech. Pokud zejména v sušších a teplejších oblastech jako je třeba právě Izrael nedokážete chlévskou mrvu správně a dostatečně včas ošetřit a uložit tak, aby se z ní stal kvalitní hnůj, dojde řádově v hodinách až dnech ke ztrátě živin a rychlému rozkladu, prakticky bez možnosti vzniku "trvalého" humusu. A takový chov pak produkuje jen potraviny a nikoli zanedbatelné množství skleníkových plynů, přičemž nedochází k "uzavřenému cyklu" tak, jak to bylo běžné třeba v českém zemědělství ještě počátkem devadesátých let.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).