Domnívám se, že většina problémů, které po požití syrového mléka vznikly, vychází z civilizační degenerace - tedy přesně to, co tvrdíte, že se to na to v řadě případů svést nedá - lidi odvykli. Já jsem také z dětství zvyklý na mléko od krávy a můžu říci, že mně to teda chutná i dnes. Pokud vím, nic mi z toho není (je mi nyní stejně jako před boomem mléčných automatů). Fakt je, že já toho moc nevypiju. Já si ponejvíce mléko ředím kávou ;).
Jinak ale jsem rád, že mlékomaty existují. Po dlouhých létech jsem měl možnost nechat ho zkysnout a udělal jsem si luxusní tvaroh - takový, na jaký jsem už skoro zapomněl :). Tohle z trvanlivého mléka nikdy nepůjde a nejde to, pokud vím, ani z pasterátu, nesprávně (bohužel dle legislativy korektně) označovaného jako Čerstvé mléko.