Nějaký pán přede mnou tu plácá cosi o vykradeném mléce a o tom, že kravám dávají antibiotika. Zřejmě si plete krávy s kuřaty, u kterých je třeba, aby rychle hodně vyrostly. Pak píše, že i bez převaření chutná občas dobře. Jakoby mělo chutnat dobře AŽ PO přeaření? Co vím, tak po antibiotikách se nedojí více, tak bych se divila, kdyby se jimi krmily krávy, a převařovat mléko? Proč proboha....
U ostatních lidí se jedná spíše o předsudky (to je špatné - nebudu to ani zkoušet, protože bych určitě dostal průjem) nebo vsugerované názory (pan hygienik říkal, že to máme převařit, jinak dostanem průjem nebo jinou nemoc).
Já osobně piju mléko jak přímo od vesnické krávy (moje babička toto mléko kupuje kočkám, a já si neodpustím si minimálně půllitřík vzít i pro sebe), a občas i z nějakého mlékomatu. Nikdy jsem ho nepřevařovala, a nikdy mi nic nebylo. Osobně bych převáření brala jako "urážku" mléka, jeho znehodnocení. Člověk by si měl vypěstovat nějaké svoje vnitřní bakterie, které budou potom bojovat proti těm zlým.. Hodně cestuji a jím v asii i na ulici, kde se vždycky najde to nejlepší jídlo. Často opovrhované, asi tak stejnými lidmi, kteří si doma převařují mléko.....