Názor k článku Mlékomaty jsou alternativou. Nic míň, nic víc od Čekající - Vůbec jste nepochopila co jsem napsal. Domácí kravička...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2013 17:16

    Čekající (neregistrovaný)

    Vůbec jste nepochopila co jsem napsal. Domácí kravička a kravička z velkochovu (a teď záleží jak tam s nimi zachází) mohou být dost rozdíl právě v tom způsobu chovu o kterém se zmiňuji. Vždyť i u krabicového trvanlivého mléka jsou podstatné chuťové rozdíly mezi jednotlivými výrobci. Mě je jedno, jestli dostanu mléko z láhve nebo z automatu, ale co mě zajímá, je aby to bylo od dobře chované kravičky. Jelikož mléko z takového zdroje znám, tvrdím, že toto je nejlepší reklama pro takové mléko. Toto mléko často chutná i těm, kdo jinak mléko nemají rádi. Takové mléko si rád dám čerstvé, nepřevařené, neožehnuté, mohu z něj vyrábět další produkty, mám živý materiál, smetanu.

    Pakliže rozdíl mezi mlékem z krabice a mlékem z automatu je jen takový, že to jedno je nepředžehnuté, způsob chovu a přístupu ke zvířeti je nic moc, tak tvrdím, že z NEMOCNÉ nebo jinak narušené krávy raději to převařené nebo žádné. Nikoliv, že preferuji převařené před čerstvým.

    Pletete si ATB s růstovými hormony, nebo nechápu proč zmiňujete kuřata a mimochodem jak ATB tak určité hormony se podávají v těch chovech o kterých mluvím kravičkám a to i preventivně tj. i zcela zdravým kusům.

    Celá podstata mého sdělení je, že nestačí změnit způsob prodeje, je třeba také změnit způsob chovu a přístupu ke zvířeti a klidně i ceny směrem nahoru (stejně takové mléko, sýr pak zasytí daleko lépe a člověk pak nemusí sníst, vypít tolik). Pak až ten koncept má cenu zkusit a uvidí se, zda je o něj zájem. Koncept, který je na trhu (až na několik vyjimek, kde z automatu teče nešizené nebo méně šizené mléko) nyní, moc smysl nemá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).