Absolutně nekvalitní článek. Autor sice obviňuje D. Perlmuttera z demagogie, sám ale svoje názory ničím podložené nemá ( a nemá ani takové vzdělání a praxi jako D. Perlmutter). Kritizovat je velmi jednoduché, ale ať tedy autor řekne, čím je nám prospěšnější pojídání celozrnného rohlíku (s vyšším glykemickým indexem a tím i vlivem na inzulin a následně např. cukrovku) než zelenina. Je naprosto jasné, že pokud budeme mouku nahrazovat zeleninou, budeme zdravější a štíhlejší. Stejně jako se zjistilo, že ucpávání cév (a následně infarkt) je způsobeno zánětem ve stěnách cév, nechápu, proč by na Alzheimerově chorobě nemohly mít zánětlivé procesy také svůj podíl. Sama již rok omezuji sacharidy a nejím pečivo - zhubla jsem, výrazně se mi zlepšil cholesterol a mám mnohem víc energie. Ať si autor zkusí dietu bez pečiva alespoň na měsíc a pak možná přestane psát takové nesmyslné články a odsuzovat něco, o čem nemá dostatek informací a vlastních zkušeností.