Se zpožděním reaguji na tento článek. Nesouhlasím s ním. Z osobní zkušenosti a dlouholetého pozorování musím říct, že David Perlmutter má naprostou pravdu. Recenze zde uvedená neodpovídá skutečnosti. Osobně jsem byla pozorovatelkou několika případů, kdy dlouhodobá a nadměrná konzumace škrobů v podobě jakéhokoliv (tedy i celozrnného) pečiva, těstovin, čínských polévek, brambor, sladkostí všeho druhu včetně limonád a k tomu snížení přívodu tuků vedlo k výskytu a rozvoji Alzheimerovy demence. Toto jsem vypozorovala již před 15ti lety, kdy o této souvislosti ještě nikdo nehovořil!
Samozřejmě uvedená doporučení všech možných pseudovědců zaplacených potravinovou lobby přece nebudou lidem říkat: jezte potraviny v co nejvíce přírodním stavu, jezte hodně zeleniny, přiměřeně ovoce, jezte vejce, luštěniny a doma si vyrábějte vlastní olej. Zahoďte všechny nabarvené limonády a dejte si raději vodu z kohoutku. Nekupujte konzervy a upravené a zamražené potraviny, ale raději si doma očistěte zeleninu a uvařte vlastní domácí polévku. Kam by ti všichni výrobci přišli???
Nacpat lidi všemi možnými hrůzami způsobujícími nejen demeci, cukrovku, nádory a další - a to je zdroj příjmů jak pro výrobce potravin , tak mocnou farmalobby. Protoře NEMOCNÝ ČLOVĚK = ZDROJ PŘÍJMŮ.