Jak se i v článku zmiňuje, i vědecké názory a stanoviska se časem mění, často i o 180°. Že teď není lepek ze super vyšlechtěné pšenice považován za škodlivý, ještě neznamená, že za 10 let nebudou možná vědci tvrdit něco jiného. Označovat ty, kteří mají jiný názor, slovy jako "potřeštění věrozvěsti", to mi s prominutím připomíná slovník Rudého práva. A odvolávat se v hodnocení někoho na Wikipedii asi taky není úplně košer - o nenávisti Wikipedie k čemukoliv alternativnímu se už napsalo dost.
Jenže ony se ty názory mění stále dokolečka. Takže to, že za deset let možná budou vědci lepek odsuzovat ještě neznamená, že za dvacet let ho nebudou znovu chválit.
Takže jediné rozumné, co článek radí, je jíst, co mi chutná, a na rady výživařských potřeštěnců nezávile na počtu titulů před a za jménem se zvysoka vy...kašlat. (Či, jako já, je brát jako humoristickou literaturu.)
2 Pavel
" chleba nebo těstoviny s kvalitní potravinářské pšenice s vysokým obsahem lepku mi chutnají "
Semolinove jsou samosebou nejchutnejsi a Triticum durum ani zdaleka nema nejvyssi obsal lepku.
....a chleba ? nemluvte o chlebu, kdyz mluvite o " kvalitní potravinářské pšenice s vysokým obsahem lepku ".
Hezke leto.