Mražené maso před úpravou ZCELA rozmrazí nejspíš jen on, případně někdo s velmi podobnými.. ehm..znalostmi a schopnostmi. Po úplném rozmražení, samozřejmě zůstane i z kvalitního, tedy zodpovědně zpracovaného kvalitního zmraženého masa jen hadr.
Proto se na většině zmražených KVALITNÍCH výrobcích upozorňuje na nevhodnost jejich úplného rozmrazení před kuchyňskou úpravou. Nesmí to ovšem být něco podobného tilapii nilské, která je již v nezmražené podobně podřadnou rybou, tedy z kulinářského hlediska a pokud je dodána na trh v podobě v jaké ji právě teď zachytila potravinářská inspekce, tedy ve formě obsahující téměř polovinu hmotnosti tvořenou "glazováním" i injikovanou vodou, jde skutečně o šmejd. Pak ovšem k přípravě poživatelného pokrmu nepomůže ani modlitba mistra kuchaře. Že by ale právě zvěřina byla tím masem, které je nezbytné ke zdravé výživě a měli bychom ji kupovat i přesto, že je zničená zmražením, je otázka pro výživového specialistu. A to tvrdím přesto, že ji mám nesmírně rád a divočáci mi pravidelně přeorávají zahradu.