Vitarián nekonzumuje nic zahřáté na teplotu vyšší než 42 °C. Do raw food proto zcela jasně patří tatarský biftek, nepasterované mléko, syrové vejce. Neexistuje žádný logický postup, jak se z výchozích předpokladů raw stravy dostat k závěru na nekonzumaci živočišné potravy. Kdo tvrdí, že kořeny raw food jsou etické a ekologické, nepokrytě lže. Nepochybně ale existuje skupina která slučuje oba přístupy a pak je to označeno zmíněným termínem raw veganská strava.
Sušička ovoce s aktivním ohřevem je pro vitariány zapovězena, zrovna tak sušení na většině radiátorů otopných soustav a také sušení na přímém slunci. Teploty tam zcela běžně přesahují 42 °C.
Například tvrzení v článku, cituji :
"Toto nejsou pouze názory laiků, jsou to již vědecky podložené dlouholeté studie, např. Čínská studie Dr. Campbella,“ říká Anna Hýžová."
je silně podvodné a lživé. Vědecky podložené názory jsou v drtivé převaze úplně jiné, než které předkládá Campbell. Na tom se shodne právě drtivá převaha vědců.
https://proteinpower.com/drmike/2010/07/27/the-china-study-vs-the-china-study/
https://www.sciencebasedmedicine.org/the-china-study-revisited/
http://www.fzv.cz/cim-nas-krmi-dr-campbell-a-spol/#more-1358
Tak asi takhle.
tsd