Toto je bohužel tema které je následkem honby za penězi firem zpracovávajících potraviny a neschopnosti těch ktaří na kvalitu mají dohlížet. Je jen smutné konstatování, že pisatelka zmiňuje kečup který vlastně kečupem není. Jak je možné, že se tam takovýto výrobek dostal. Stejně tak jako dbáme o zdraví tak bychom měli dbát všichni o zdravé potraviny jako jeho základ. Tím teď míním hlavně výrobce a jejich snahu místo kvalitních surovin používat neplnohodnotné a v dlouhodobém horizontu i možná škodlivé náhražky. Je to ale stejně téma vytržené z kontextu, protože by mělo začínat tam kde suroviny pro náš žaludek vznikají a za jakých podmínek. Je zarážející, že během několika let po "slavné revoluci" šla snad až na nějaké vyjímky kvalita potravin směrem dolů a to mnohdy takovým způsobem, že ani nevíme co jíme, odkud je to dovezeno co výrobky obsahují atd.