To je ale špatný článek, to se snad ani nedá celé okomentovat. Tak jen za sebe.
Jídlo samozřejmě jím podle toho, co mi peněženka dovolí. Co je na obalu čtu a často proto koupím i levnější zboží, ale kvalitnější. Pro šunku samozřejmě nechodím do Tesco a taky nejím hamburgery na náměstí. Ale např. "hlavně ať je toho hodně" je mi úplně cizí, když jídlo není chutné.
Lidi jdou dneska automaticky do Hypernovy, Tesco a podobně a vůbec je nenapadne koupit párky třeba od řezníka z malého obchůdku na rohu, kde je v párku 96% masa. Nebo klobásky, kde je 116% masa na 100% gramů výrobku.
Já jsem si myslel, že jsem vyjímka v tom, jak jím, neboť si hlídám, co jím. Ale když jsem se přestěhoval do Anglie, tak jsem zjistil, že více než 70% kolegů v práci jí podobně jako já. Spousta zeleniny, spousta ovoce, kvalitní jídlo. Pouze free range kuřata nebo vejce, atd...
A perlička na závěr, musím se pochlubit, zrovna mi z Amazonu dorazila Withings váha (váha s Wi-Fi), takže vážit se a výsledky vyhodnocovat na počítači a sdílet se svým lékařem on-line.
A to mate odkud to s tim mnozstvim masa v parku? Vzhledem k tomu ze sem delal software pro expedici zbozi masokombinatu vim ze stejnet tak dodavaji maloprodejcum jako velkoobchodum. Jenom do velkoobchodu to dodavaji levneji, protoze pro prodej padesati tun masa jim staci jeden nakladak, jeden ridic a jedna telefonistka vyrizujici objednavky.
Reznik na rohu ma vyrazne horsi pomer nakladu k mnozstvi prodaneho zbozi to je duvod proc je drazsi ne to, ze ma kvalitnejsi zbozi.
To také nesmíte brát v potaz řeznictví, která de facto řeznictvími nejsou, protože jen přebírají výrobky od těch velkých masokombinátů, jak zmiňujete, ale musíte se poohlédnout po malých řeznictvích, která si vše vyrábějí sama. A právě ta měl pravděpodobně pán na mysli. Jinými slovy, není řeznictví jako řeznictví.
V rámci Brna patří k vyhlášeným kupř. Bubla z Tuřan a můžu potvrdit, že jejich masné výrobky je opravdu radost jíst.