Hlavní navigace

Mýdlové ořechy: Pleny se dají prát i bez prášku

1. 6. 2010

Sdílet

Mýdlové ořechy na praní volí zejména maminky, které se rozhodly pro ekologické textilní pleny a i péči o ně chtějí pojmout co nejšetrněji.  Mýdlové ořechy jsou alternativou ke komerčně vyráběným pracím prostředkům, informuje server Bio-info.cz. Rostou na stromech, jsou proto tím nejpřírodnějším pracím prostředkem, jehož používání ocení především lidé s citlivou pokožkou. Neobsahují žádné alergeny a ani dráždivé chemické látky, jsou netoxické a mají přirozené antimikrobiální vlastnosti.

Mýdlové ořechy na praní volí zejména maminky, které se rozhodly pro ekologické textilní pleny a i péči o ně chtějí pojmout co nejšetrněji. 

Mýdlové ořechy jsou alternativou ke komerčně vyráběným pracím prostředkům, informuje server Bio-info.cz. Rostou na stromech, jsou proto tím nejpřírodnějším pracím prostředkem, jehož používání ocení především lidé s citlivou pokožkou. Neobsahují žádné alergeny a ani dráždivé chemické látky, jsou netoxické a mají přirozené antimikrobiální vlastnosti.

Najděte si svého biovýrobce v našem katalogu.

„Jsou ideálním pracím prostředkem pro dětské prádlo a pro všechny, kdo chtějí mít prádlo čisté a přitom bez reziduí syntetických chemikálií a umělé parfemace. Použití mýdlových ořechů je popsáno i v indické Ajurvedské léčitelské praxi, kde jsou doporučovány lidem trpícím ekzémy a lupenkou,“ uvádí server.

Společnost TIERRA VERDE představila před dvěma lety nový druh plodu v biokvalitě sklízeného v Himalájích ze stromu Sapindus Mukkorosi, který si velmi rychle našel cestu k ekologicky smýšlejícím spotřebitelům.

Filozofie firmy je zaměřená na zákazníky, kteří volí produkty s minimálním ekologickým dopadem. „Svět, ve kterém žijeme, si tvoříme sami svými každodenními skutky a rozhodnutími. Každé naše dnešní rozhodnutí, každý čin je volbou toho, jak chceme, aby náš svět vypadal zítra. Svoboda volby je zároveň i projevem zodpovědnosti k sobě samým i ke světu kolem nás. Naší jistotou je vědomí, že vždycky existuje alternativa,“ říká majitelka společnosti Tierra Verde Nataša Foltánová pro server Bio-info.cz.

Firma postupně hledá další využití vhodných vlastností mýdlového ořechu pro výrobu přípravků pro ekologickou domácnost. Na trhu již představila prací gely, gel na ruční mytí nádobí a prášek do myčky, brzy přibude ještě prášek na praní z mýdlových ořechů a mycí pasta.

Nabídka produktů je doplněna dalším sortimentem ekologických pomocníků do domácnosti, jako například pomerančová čistič, biologický čistič odpadů nebo jednoduchý a zcela ekologický a zdravotně nezávadný čistič – jedlá soda. V nabídce firmy jsou také výrobky z biobavlny.

Celý článek Vždycky existuje (ekologická) alternativa najdete na serveru Bio-info.cz.

Čtěte téma: Pesticidy v BIO potravinách? Opatrně s tím skandálem

Pro potraviny s označením BIO by mělo platit, že jsou „bez chemie“. Jenže v médiích nedávno znělo poplašné: „BIO potraviny obsahují pesticidy!“ Je tu důvod k panice?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).