Názor k článku Mýt, nebo nemýt maso? To je otázka od anonym - Jak tak čtu, maso je velice nebezpečná látka,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 7. 2014 12:20

    bez přezdívky

    Jak tak čtu, maso je velice nebezpečná látka, kterou bych si kvůli možné či pravděpodobné kontaminaci kuchyně/domácnosti vůůůbec neměla nosit domů ... chjo ...
    Pravdu bych hledala v rčení: "Co oči nevidí, srdce nebolí". Funguje to na principu, že moje mnoho let stará zkušenost s brigádou v závodě zpracovávajícím drůbež, mi velí kuře omýt, neb vím, že občas kuře spadne z háků ... , voda na oplach vnitřností nebyla čistá.... Proto drůbež (i droby) vždy omývám.
    Zabíječku prasete (a další produkty z ní) jsem již také mnohokrát absolvovala. S masem se zachází tak, aby znečištěné nebylo, nikdy se neomývá (omývá se jenom rypák, kůže, spárky, ocas, uši, zuby se čistí zubním kartáčkem - bez pasty), úlomky kostí se při "uležení a obracení" otírají vyvařenou suchou utěrkou.
    Vystavit takové maso proudu vody by byl hřích i pro nevěřící :))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).