Vlákno názorů k článku Mýt, nebo nemýt maso? To je otázka od Frank - Poté, co všechno jsem viděl ulpět na mase,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 7. 2014 13:25

    Frank (neregistrovaný)

    Poté, co všechno jsem viděl ulpět na mase, mě o jeho nemytí nepřesvědčí ani baterie podobných článků. O bakterie nejde, jde o makroskopické nečistoty, které se na maso dostanou ležérní přípravou, jeho pády na zem, nedostatečnou hygienou řezníka atd. atp.

  • 18. 7. 2014 14:27

    Rybářová (neregistrovaný)

    Já to tedy chápu tak, že pokud koupím maso a nebudu ho hned ten den vařit, tak je blbost ho omývat, jelikož smyju osprchování kyselinou mléčnou, která zamezuje pomnožení bakterií.
    To jsem ani nevěděla. Maso jsem dosud (pokud ho nespotřebuji ten den) v lednici uchovávala neomyté, jelikož jsem si myslela, že když ho omyju, tak se mi povrchové bakterie vsáknou dovnitř jako do houby. Omyla jsem ho případně, když to bylo nutné (krev, rozdrcené kosti apod.), až těsně před spotřebou.
    Pokud jsem dělala bifteky, tak ty jsem nemyla vůbec kvůli prskání tuku. A tuk nebo gril je dost žhavý na likvididaci bakterií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).