Názor k článku Odborníci varují před oplachováním drůbeže, důležité je naopak mytí rukou při vaření od Lenka Krbcova - Dobrý den, syrové znamená tepelně neupravené. Případné bakterie...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2022 21:05

    Lenka Krbcova

    Dobrý den, syrové znamená tepelně neupravené. Případné bakterie zlikviduje dostatečná tepelná úprava, kdy vnitřní teplota, tedy teplota v jádře masa, dosáhne min. 75 °C. Oplachování syrového masa odborníci nedoporučují, protože při něm může docházet ke kontaminaci okolí či rukou a následnému zanesení bakterií např. na další potraviny, které se konzumují syrové, zeleninu apod. LK, Vitalia.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).