Názor k článku Odborníci varují před oplachováním drůbeže, důležité je naopak mytí rukou při vaření od R. - ... bakterie muze znicit tepelna uprava, ale neznici...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 5. 2022 12:35

    R.

    ... bakterie muze znicit tepelna uprava, ale neznici to, co po nich zbyde - srazeniny a toxiny kterymi se bakterie brani, to se nevypari. Pokud pri rozmrazovani vznikne bakterialni kolonie na mase, tak jen jeji vareni vam zmeni kvalitu vysledneho pokrmu. Takze sice to nebude k jidlu, ale dodrzite jeden z preferovanych postupu. Oplachovanim zmensite mnozstvi nahromadene "zive" kultury a nasledna tepelna uprava bude ve vysledku i efektivnejsi a jidlo chutnejsi. Pokud se jedna o kontaminaci mimo dane maso, tak snad si v prubehu vareni lide umyvaji ruce a pouzivaji vzdy ciste nacini pro ruzne druhy potravin a jejich zpracovani. Doba, kdy se pouzivalo jedno prkenko a jeden nuz ci hrnec pro vsechno, je snad jiz davno pryc. Navic kuchyne uz i v domacnostech byvaji vetsi a rozdelene pro tepelnou ci studenou kuchyni. V horsich podminkach se po zpracovani masa (pred varenim) hodi okoli hned umyt. Jsou ruzne postupy a jen tvrzeni "odbornici varuji" je spise zjednodusenim pro psani clanku nez moznosti, ktere realita nabizi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).