Tavené sýry jsou mezi sýry takovými chudáčky. „Já bych vám přál, abyste navštívili nějaké české tavírny sýrů. Kvalita přírodních sýrů, které se taví, je často na vyšší úrovni než ta, která se jako spotřebitelská někdy prodává v tržní síti,“ říká Jiří Kopáček.
To je zřejmě další mýt, tentokrát od Jiřího Kopáčka. Proč by to dělali ti taviči?
Třeba proto, že vyrábějí tavené sýry, tedy produkt, o který asi je zájem (i když vy o něj asi zájem nemáte)?
Vaše argumentace je stejně nesmyslná jako se ptát, proč se vyrábí uzené maso (s podsunutou myšlenkou, že se určitě udí jen maso zkažené), proč se vyrábí rajský protlak (s podsunutou myšlenkou, že se určitě dělá jen ze shnilých rajčat), proč se peče chleba (asi určitě ze stuchlé mouky, jinak si to přece každý může upéct sám), atd.
Proč nemůžete připustit, že se tavené sýry mohou vyrábět i z kvalitních surovin?
Pracujete? Pokud ano, snažíte se svou práci co nejvíce odfláknout, nebo se snažíte ji dělat poctivě? A pokud se jedná o druhý případ, proč se domníváte, že ostatní to tak nedělají? Nicméně protože "podle sebe soudím tebe", z vašeho příspěvku soudím, že jste asi jenom flákač budující potěmkinovské vesnice, a proto jste přesvědčen, že to samé dělají i všichni okolo. Ale ne všichni jsou taková budižkničemu jako vy.
Já tedy chápu, že si za vše ve většině případů můžeme sami. Když totiž půjdeme jen po ceně, budou nás výrobci krmit lacinými hnusy, protože zákazník si to žádá.
Až se většině z toho zvedne žaludek a začne poptávka po kvalitních potravinách, výrobci se kvůli zisku rádi a rychle na kvalitu přeorientují, jinak zkrachují.
Obávám se, že se to v dohledné době určitě nestane, protože jsme jako národ chudí a jíst se musí.
tsd