Cituji "Pokud by tam tyto látky nebyly, tavené sýry by jednak dlouho nevydržely, nebyly by moc chutné, nedaly by se roztírat na chléb a při jejich vyjímání z obalu bychom si poměrně dost upatlali ruce. Opravdu bychom takové výrobky kupovali?"
Sýr takových vlatností bych si určitě nekoupil. Ale nekoupím si ani ten, kde jsou jeho přirozené vlastnosti upraveny nějakými náhražkami o kterých nic nevím. Podle vás by asi bylo super, kdyby se tam luplo ještě jedno éčko na lepší barvičku, jedno na libější vůni a pak ještě nějaký éčkový koktail pro docílení úžasné imitace šunky nebo jarní cibulky. To by pak teprve byla mňamka, kterou bychom měli kupovat.
Jak už jsme pomalu, ale jistě masírování propagandou, že bez éček se nedá žít! Fosfáty v jídle jsou normálka. Všechno se podělalo v momentě, kdy vesnice přestaly zásobovat města potravinami, jsko tomu bylo od nepaměti, ale naopak se produkty tohohle pokusného inženýrství vozí z městských fabrik na vesnici.