Tak to je gól, pokud něco umíme slušného v potravinářském průmyslu vyrobit, tak to jsou výrobky z mléka. Jogurty, které na rozdíl od zahraničních nemají záruku několik měsíců díky chemickým úpravám, stejné je to i se sýry. Pokud český plísňový sýr rozříznete, tak vám v lednici bude pracovat. Když necháte cizí sýry nakrojené, tak jen okorají a ani se nehnou, protože jsou zase chemicky upravené-mrtvé. Pokud má mléko v krabici záruku několik měsíců a v lahvi jen několik dní, tak schválně...Která tekutina bude mít blíže ke krávě???
Obe tekutiny maji ke krave stejne blizko (nebo daleko), obe prosly standardizaci (odstrani se tuk,, aby bylo dosazeno jednotneho %) a homogenizaci (odstrani tukove shluky a tuk je tak rozptylen v celem mleku), jenom kazda prosla jinou teplotou pri sterilizaci a je balena v jinem obalu. Chcete-li "prave" mleko, jdete na farmu ci trh, mozna ho opravdu sezenete a ve vyjimecnem pripade bude dokonce nepasterovane.