Souhlasím... ( s Radimem) v tom, že článek a myšlenky v něm si v mnoha případech protiřečí.
Nesouhlasím tak úplně s tím, že cizinci nechtějí českou kuchyni. Problém je spíš v tom, že český kuchař nabídne cizinci svíčkovou se šesti i ve třicetistupňových vedrech a vůbec se nezamýšlí nad tím, že by mohl do jídelníčku zařadit jiná, česká LETNÍ jídla.
Kdyby mi ve Švýcarsku nabídli v létě sýrové fondy, proklínala bych je ještě tři další roky :-)))
A nesouhlasím s panem Klímou, že není typicky české jídlo... pak není ani typpicky rakouské, maďarské či německé. Jako by si takový odborník nestihl všimnout, že všechny kuchyně se jaksi historicky prolínají.
Koneckonců onen zmiňovaný rakouský řízek má původ v Itálii, konkrétně v Miláně...