Názor k článku Na českou kuchyni cizince nenalákáme od MIKE - Vážená Alis, to protiřečení jsem již objasnil Radimovi, se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2011 20:42

    MIKE (neregistrovaný)

    Vážená Alis,
    to protiřečení jsem již objasnil Radimovi, se kterým souhlasíte.
    Nevím ale na základě jakých zkušeností nesouhlasíte s tím, že cizinci nechtějí českou kuchyní. Já jsem v tomto zatraceném byznyse již šedesát let, a většinou jsem pracoval dva joby, tudíž je to teoreticky 60 let zkušenností, a to téměře se všemi kuchyněmi a téměř se všemi národnsotními skupinami, a tak si prostě myslím, že vím o čem mluvím ať je to o jídlech sezonních nebo i jiných.
    Vám to fondu ve Švýcarech nejspíše nenabídli ale že by se podávalo jen v zimních měsících se nedá říci.
    Já jsem nikdy nikde nanapsal, že není typické české jídlo. K tomu poznání že se jidla zemí bývalého Rakousko-Uherska prolínají není potřeba moc odbornosti ani inteligence, ale to, že by se česká kuchyně prolínala s i s některými jinými kuchyněmi je podle mě úplný nesmysl, a já se mohu pochlubit prokázanou hlubokou znalostí většiny kuchyní.
    Další nesmysl je, že rakouský řízek známý pod názvem Wiener Schnizel, má původ v Italii. To ale neznamená, že v Itálii, konkrétně v Miláně, nemají telecí řízky, ale říkají jim Costoleta di vitelo ala Milanése.
    Michael Klíma

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).