Vážená Alis,
to protiřečení jsem již objasnil Radimovi, se kterým souhlasíte.
Nevím ale na základě jakých zkušeností nesouhlasíte s tím, že cizinci nechtějí českou kuchyní. Já jsem v tomto zatraceném byznyse již šedesát let, a většinou jsem pracoval dva joby, tudíž je to teoreticky 60 let zkušenností, a to téměře se všemi kuchyněmi a téměř se všemi národnsotními skupinami, a tak si prostě myslím, že vím o čem mluvím ať je to o jídlech sezonních nebo i jiných.
Vám to fondu ve Švýcarech nejspíše nenabídli ale že by se podávalo jen v zimních měsících se nedá říci.
Já jsem nikdy nikde nanapsal, že není typické české jídlo. K tomu poznání že se jidla zemí bývalého Rakousko-Uherska prolínají není potřeba moc odbornosti ani inteligence, ale to, že by se česká kuchyně prolínala s i s některými jinými kuchyněmi je podle mě úplný nesmysl, a já se mohu pochlubit prokázanou hlubokou znalostí většiny kuchyní.
Další nesmysl je, že rakouský řízek známý pod názvem Wiener Schnizel, má původ v Italii. To ale neznamená, že v Itálii, konkrétně v Miláně, nemají telecí řízky, ale říkají jim Costoleta di vitelo ala Milanése.
Michael Klíma