Vážená Alis,
jsem rád, že semnou alespoň v něčem souhasíte, i když to že naši kuchaři neumějí kalkulovat není podstatné protože by jim ty kalkulace nakonec mohl někdo udělat.
Už se to omýlá podruhé a tak musím opět říci, že jsem nikdy nikde nenapsal že neexistují typická čeká jídla přesto, že to že jsou typicky rádoby česká, jako guláš, český původ skutečně nemají.
Pokud se jedná o vepřo, knedlo zelo, tak se nedá oddiskutovat to že je to typická česká kombnace a že Němci, lépe řečno Bavoráci maji Schweinebraten mit Sauerkratu und Klae, což je vepřová pečeně se zelí, a bavorskými knedlíky.
No a ta ostatní jídla není třeba jemenovat protože jsou skutečně typicky česká. Předmětem diskuse, kteráho se ale málokdo drží je, ze všechna ta jídla chutnají cizincům a zda je na ta jídla do Česka nalákáme.
Zajímalo by mě ale, kde ste přišla na to, že Maďaři jejich maďrský guláš v české formě teď v Maďarsku používají. To už by tedy mohli raději používat americký guláš připravovaný Maďary v Americe, protože ten je díky lepšíkvalitě masa lepší než ten originální maďarský.
Závěrem ještě toli, že jsem nikdy nidke nenapsal že česká kuchyně neexistuje. Což jsem ale již něklikrát řekl, a někdo by mě musel přesvědčit,že se mýlím, a sice že ani jedno z těch typicky českých jídel se na žádném mezinárodním lístku neobjevuje.
Michael Klíma