Vážený pane Blackpepper,
velice mi imoponuje, že se s některými mými názory nemůžete z totožnit protože to by vylučovalo jakoukoliv další výměnu názorů. Já vím, že i za socialismu byly některé kuchyně které se daly srovnat s hnojníkem, ale podle mě to nebylo pravidlo. Já jsem naštěstí pracoval v podnicích kde ta kuchyně v zásadě odpovídala základním hygienickým požadavkům dané doby. O tom, že se ale některé kuchyně ještě dnes, 20 let po osvobození, moc nezměnily jste se mohl řesvědčit v pořaddu ANO ŠÉFE, ve kterém náš nejvyší kuchař pan Zdeněk Pohleich ty kuchyně demonstruje, ale kterým po dvou dnech jeho instrukcí dá nálepku nejlepší restaurace. What a BS.
Tvrdit, aniž by jste někdy v Americe byl, že tam kuchaři jen otevírají krabice a konzervy, je výraz naprosté ignorance. V Americe je luxusních restaurací a soukromých privátních klubů, ve kterých pracují Ti nejlepší kuchaři z celého světa, a ve kterých se vaří vše "od píky", je více než kdekoliv jinde na světě.
V Americe není sice nikdo vyučený, ale dnes je tam celá řada vynikajicích hotelových škol, z nichž jednu, asi pře 20 lety, neboli dříve než CIA (Culinary Institute of Amerika), jsem otevřel já, blbý emigrant, jak o mě někteří naši rádoby odborníci říkají.
Ano, Roman Vaněk z Prakulu absolvoval možná na CIA, několik kurzů, ale absolventem této školy není.
No, a kolik mu ty kurzy daly, pokud není plynný v angličtině, je sporné, a mě to můžete věřit, protože jsem pohostisntví učil v několika zemích na světě, tudíž nějaké zkušenosti s tím mám. Nakonec to ale dobře vypadá na jeho résumé, a to je co lidem v Česku stačí.
Michael Klima