Nevěřte pohádkám o trvanlivém bio chlebu z bio pekárny. Také jsem jednou koupil za 70Kč bochník domácího celozrnného bio chleba z obilí mletého na kamenném mlýně. Což o to, chutný opravdu byl, ale kdybych nenaletěl povídačkám pekaře o tom, že vydrží zabalený jen tak v utěrce tři týdny, mohli jsme si na něm pochutnat. Takto ho polovina putovala po pěti dnech do popelnice, naskrz prorostlá plísní.
(Příběh má pokračování: Při další návštěvě bio pekařství jsem domů přinesl bio pečivo rovnou plesnivé. Asi uvěřili svým povídačkám.)
Chleba si muzete doma sam upect. Ja to delam a je to velmi jednoduche a nenarocne na cas, kdyz se nepocita doba kynuti a peceni.
Pouzivam celozrnou zitnou a pak normalni bilou – jinak by byl moc hutny a drolil se. Recept je jednoduchy – mouka, voda, kvasnice, sul a nejaka semena pro dochuceni. Nekdo dava misto vody pivo.
Moje babicka vzdycky pekla chleba – 2 bochniky. Kupovala ho zcela vyjimecne.