Názor k článku Na obranu fastfoodů od Patrik Chrz - Ke kladům fastfoodů bych přidal rovněž vysokou hygienickou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2010 8:51

    Patrik Chrz

    Ke kladům fastfoodů bych přidal rovněž vysokou hygienickou úroveň, mám pár známých co pracovali pro McD i KFC, tak vím, jak neuvěřitelně se tam dbá na čistotu, tomu je leckterá restaurace vzdálená. S čímž to jednorázové nádobí jen koresponduje.


    Ceny jsou poměrně vysoké, stovka za oběd rovná se obědu v restauraci, takže ve fastfoodech se ušetřit nedá.

    S tím bych až tak úplně nesouhlasil. Za tu stovku sice dostanu v normální restauraci jídlo, ale tak maximálně s 0,2 dcl softdrinku (pokud tedy nechci pivo). Když mi tenhle náprstek nestačí, tak se přes tu stovku dostanu úplně hravě. Naproti tomu v KFC je v ceně menu (které se pohybuje kolem té stovky)bezedná „sklenička“ (tedy spíš kelímek).
    Tohle je věc, která mě u většiny restaurací štve. Snaží se srazit cenu jídel (a díky tomu klesá kvalita, protože za 50 Kč se kvalitní jídlo fakt uvařit nedá) a pak prodávají rozlévané nápoje (kde není žádná přidaná hodnota) s marží přes tisíc procent, v dražších restaurací i několik tisíc procent.

    Jinak další přátelská restaurace k dětem (a rovněž s bezednou skleničkou a navíc s „normálními“ jídly) je v obchodním domě Ikea.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).