Hygienická úroveň je ohromný klad, mě však znepokojuje právě to jednorázové nádobí, které se musí vyhodit a pak „recyklovat“. I kdyby se použité nádobí recyklovalo jinak, než ve spalovně odpadů (možná to tak je, nevím), stále je to způsob nešetrný a bezohledný ke zdrojům a prostředí. Jistě můžete namítnout, že se tak šetří náklady na vodu, teplo, prostor, čisticí prostředky a pracovní sílu. Nechci soudit, co je menší zlo. Druhý způsob se mi líbí více.
A druhá věc, která mi připadá nešťastná, je to, že opět z hygienických (a možná i jiných) důvodů mají velmi přísná pravidla na uchovávání pokrmů. Aby byly stále čerstvé, musí ty, které se včas neprodají, vyhodit. Pochopitelně se jistě snaží, aby byly ztráty co nejmenší, ale i tak…
Pohoda, hezký den