Na Streamu byla před časem reportáž z naší výrobny křupek, kde šéf firmy přesvědčoval, že bez palmového oleje to nejde a nebylo by to ono. V Německu běžně dostanete křupky s chutí i cenou odpovídající těm našim, ale s logem „100% se slunečnicovým olejem“. U nás neseženete povidla bez konzervantů. V Německu běžně (a nejsou dražší). A tak dále …
Chut je stejna, cena je stejna, tak na co si vlastne stezujete? Reportaz jsem nevidel, tak nemohu soudit co kdo rikal, ale boj proti palmovemu oleji je nesmysl. Nebo jste jeden z tech co si mysli, ze kdyz nebudeme jist a palit palmovy olej, tak farmari misto toho aby presli na neco jineho, tak slozi ruce do klina a pokojne umrou hlady?
Máme jen dvě možnosti.
Buď palmové plantáže kdesi za mořem, nebo další rozšiřování "žlutých" polí u nás doma. Vzhledem k tomu, že je bližší košile než kabát, je volba jasná.
Když nám Němci posílají ( podle článku ) druhořadé potraviny a ty luxusní ( podle článku ), si nechávají pro sebe, proč bychom se měli chovat jinak a méně sobecky? Pro dobrotu na žebrotu.
tsd