"Nikdy není dobré zcela vyřazovat určitou skupinu potravin ze své stravy."
Takže třeba cukrovinky? Nikdy? Co třeba celiaci a lepkové obilniny? Nikdy? Co třeba lidí s laktózovou intolerancí a mléčné výrobky? Nikdy? Co třeba lidé s narušeným metabolismem glukózy a bohaté zdroje sacharidů?
"Základ stravy mají tvořit komplexní sacharidy (v průměru mají sacharidy hradit 50 až 55 % z celkového energetického příjmu), do 30 % tuky a zbytek bílkoviny."
Říká kdo na základě čeho? Jaká je evoluční logika tohoto rozdělení? Proč žijí na světě zdravě jedinci i s úplně jinými poměry?
"Chybou bývá také nedostatek bílkovin, vyřazování některých potravin (typicky pečivo, přílohy)"
A co teda to pečivo obsahuje za důležité a nenahraditelné živiny? Nebo jenom si někdo dovolil sáhnout na modlu současné "výživové pyramidy" těžce a nesmyslně nakloněné ve směru obilnin a je potřeba ji bránit do konce dechu bez ohledu na stav vědeckého výzkumu?
Má tenhle konglomerát neustále jenom opisovaných tvrzení jiný účel než propagaci jedné nálepky udávané kdejaké "potravině" typu polévky z pytlíku?
Kde je nějaká individualizace doporučení, proč mají všichni jíst stejně?