Návštěvnost farmářských trhů v Ostravě předčila očekávání

29. 4. 2011

Sdílet

Na první trhy u OC Futurum přišly stovky lidí, úspěch rozhodl o pravidelném opakování. Další termín už tuto sobotu. Po úspěchu prvních farmářských trhů se organizátoři rozhodli pro pravidelné opakování každých 14 dnů. Návštěvnost byla vysoká a zákazníci i prodejci byli spokojeni. Další farmářské trhy na parkovišti OC FUTURUM Ostrava se budou konat už tuto sobotu, 30. dubna od 9 hodin.

Na první trhy u OC Futurum přišly stovky lidí, úspěch rozhodl o pravidelném opakování. Další termín už tuto sobotu.

Po úspěchu prvních farmářských trhů se organizátoři rozhodli pro pravidelné opakování každých 14 dnů. Návštěvnost byla vysoká a zákazníci i prodejci byli spokojeni. Další farmářské trhy na parkovišti OC FUTURUM Ostrava se budou konat už tuto sobotu, 30. dubna od 9 hodin.

„Pořádáním trhů jsme udělali dobrou zkušenost. Do budoucna bychom rádi udrželi široký výběr farmářů a bohatou nabídku v závislosti na zemědělské sezóně,“ říká Robet Cichoň, projektový manažer OC FUTURUM. „Zajímá nás i připravovaný kodex, který vzniká na ministerstvu zemědělství. Očekáváme od něj zejména zjednodušení organizace trhů.“

První Farmářské trhy přilákaly na parkoviště u Futura stovky lidí, kteří rádi využili široké nabídky domácích produktů. „Takový zájem jsme ani nečekali,“ přiznali oslovení prodejci.

Sobotní nabídka

V nabídce ani tentokrát nebude chybět český česnek, domácí vajíčka, tradiční prvorepublikové pečivo, zelenina nebo živé ryby.

Novinky farmářů:

Sekaná z BIO obilovin/ Kopřivnice – sekaná z BIO obilovin, neobsahující žádné maso, sóju, glutamáty ani barviva

Pekařství Pištec/ Kolín – levandulové sušenky, perníčky s ouzem, linecké pečivo

Farmářské speciality (připravuje kuchař David Valíček):

Farmářská snídaně

  • Vejce na grilu se slaninou na chlebu
  • Vejce na grilu s chlebem

Co farma dala

  • Slezská zelná polévka s uzeným masem
  • Pečený bůček na chlebě s hořčicí, okurkem a cibulkou
  • Chléb s tvarohem a strouhaným křenem
  • Grilovaná rajčata s bazalkovým pestem, slaninkou, se zakysanou smetanou a pažitkou
  • Švestková vepřová žebra grilovaná, chléb
  • Pečené brambory na grilu se smetanou, jarní cibulkou a opečenou slaninou

Seznam farmářů:

  • Brambory / VysočinaOvoce zelenina / Litoměřicko
  • Zašovské frgále / Valašské Meziříčí
  • Ovocné šťáva VITAMINÁTOR/ Sosnová
  • Moravský česnek/ Boršice
  • Tradiční a prvorepublikové pečivo/ Ostrava
  • Uzené ryby/ Jižní Čechy
  • Vejce/ Příbor
  • Domácí máslo/ Jižní Čechy
  • Sýry z Jižních Čech/ Volary
  • Potraviny z konopí/ Příbram
  • Rybářství Rychvald/ Rychvald
  • Farmářské košíky Expres/ Ostrava
  • Sekaná z BIO obilovin/ Kopřivnice
  • Vinařství Nešporovi/ Šardice
  • Maso V+W/ Krnov
  • Davídkovo koření/ Frýdek-Místek
  • Řemeslná pekárna/ Ostrava
  • Pekařství – cukrářství Zdeňka Dostálová/ Ostrava
  • Babiččin ovocný čaj/ Ostrava
  • Řeznictví Kunovský/ Lipník nad Bečvou
  • Bylinky, medy Sedmikráska/ Nový Jičín
  • Sýry Simabelle/ Jablunkov
  • Zahradnictví Klos/ Nový Jičín
  • Dřevéné výrobky z Beskyd
  • Pekařství Seval/ Ostrava
  • Pekařství Pištec/ Kolín

Pro návštěvníky je opět připraveno posezení v kavárně a rozšířený dětský koutek.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).