Nadpis mluví o červeném mase a uzeninách, dál se už ale píše jen o mase. V těchto dvou věcech bych ale viděl dost velký rozdíl: Zatímco na červené maso podle mě dobře platí ona věta Romana Vaňka „nejsou škodlivé potraviny, pouze jsou škodlivá množství“, uzeniny považuji za jednoznačně škodlivé – podstatně víc než červené maso. Myslím, že to nelze spojovat tak jako v tom článku.
Vanek papouskuje jen nazory jinych..vse uz bylo davno stokrat receno.
On je jen trochu vetsi soumen a kaspar nez Babica...proto mu to trubky zerou a vyhazuji tisice za knedlo-vepro.zelo v Prakulu.
Pani Krbcova jiste pamatuje, jak v RX nekolikrat publikoval Pecinka, jeho kamos ze skoly, ten hnus, kterak je Vanek dokonaly.
Vtipne jen bylo, ze Vanek tenkrat neumel uvarit ani vajicka, vyucak si udelal az za par let, a posmival se tomu jantarovi ze je prodavac lyzi...pritom sam prodaval chcanky(pardon- vhodnejsi vyraz neznam) zvane brazilske vino...
Ale to jen tak na okraj...jinak souhlasim...cervene maso a uzeniny nelze davat do souvislosti.
Jedná se o hloupost všech, kteří jsou vůbec ochotni ztrácet čas produkty duševně nemocných lidí schopných vyprodukovat jakési fantasmagorie o škodlivosti masa. Vliv konzumace masa na lidské zdraví je dlouhodobě prozkoumán přímo pokusy na lidech v délce trvání více než 2 000 000 let.
Škodí přejídání masem, tak jako jakákoliv jiná jednostranná strava a nevhodné způsoby přípravy a konzervace masa, ale ne maso jako takové.
"Vliv konzumace masa na lidské zdraví je dlouhodobě prozkoumán přímo pokusy na lidech v délce trvání více než 2 000 000 let."
No tak to tedy není, jaké to pro člověka mělo následky kromě pár vybraných benefitů (jež byly překonány nástupem zemědělství), opravdu nikdo nezkoumal...
Ono není to maso totéž, jako když se dobytek pásl na zelených pastvinách ve světě bez průmyslového znečištění, to je snad jasné. Všechno, co zvířata spasou, se dostane do krve. A červené maso je plné krve, že ano? Dnes se krmí sofistikovanými průmyslovými směsemi, které asi moc ke zdravému masu nepřispívají. Nechci spekulovat o složkách GMO. Umělá potrava i bez nich nemůže být zdravější než ta přírodní. Více se jedná o zisk, takže prioritou je nárůst svalové hmoty u zvířat.
"Jedná se o hloupost všech, kteří jsou vůbec ochotni ztrácet čas produkty duševně nemocných lidí schopných vyprodukovat jakési fantasmagorie o škodlivosti masa. "
Soude dle toho, kolik casu travite pod kazdym clankem o skodlivosti masa, jste podle sve vlastni definice nejvetsi mistni hlupak.
Mám v rodině trpké zkušenosti v souvislosti s konzumací masa a uzenin a rakovinou tlustého střeva. Přesně to sedí. Jenže když to řeknu já s vlastní zkušeností, neznamená to nic. Když to vyhlásí WHO, aspoň se nad tím snad někdo zamyslí.
Když jsem před 5 léty studoval kurs o výživě, měli jsme v učebnici zadání praktického úkolu ke zkoušce: ˇJednoduchými větami vytvořte leták na nástěnku do ordinace praktického lékaře. V něm dáte pacientům doporučení omezit konzumaci červeného masa a uzenin, s poukazem na riziko rakoviny tlustého střeva.ˇ ...Takže o tom se ví dlouho, tohle téma bublalo pod povrchem už dávno.