Už jste se někdy podívali na velké markety ze zadní strany? Tam venku na slunci jsou skladovány palety s nápoji v PET lahvích. Takže efekt je stejný, jako když necháte petku v autě. Jenže o tom zákazník neví, tak se potom prodá v pohodě. Co tedy na to potravinářsko-zemědělská inspekce?
...Pokud jde o hygienu, je to právě kohoutková voda, která je trvale pod kontrolou (zdejší normy jsou mnohem přísnější než evropské) a musí splňovat přísná kritéria, zatímco balená voda je může splňovat při výrobě, ale už nemusí v okamžiku, kdy si ji kupujete – stačí, aby ji prodejce nevhodně skladoval... více http://www.vitalia.cz/clanky/proc-kupujeme-balenou-vodu/
Dobrý den, rozbory pitné vody jsou prováděny pravidelně, pokud máte zájem o podrobnosti, můžete se podívat na nejnovější zprávu o kvalitě pitné vody v ČR za rok 2010:
http://www.bezpecnostpotravin.cz/kvalita-pitne-vody-v-cr-v-roce-2010.aspx
Zdravím, Lenka Krbcová, redakce
Pracuji jako SW konzultant v oblasti logistiky a velkoskladů. Měl jsem tu čest implementovat systém řízení skladu u několika distributorů a jednoho výrobce balených nápojů.
Nápoje v PET lahvích již 4 roky nepiji...
Nevhodné skladování může nastat (a v sezóně pravidelně nastavá) v celém dodavatelském řetězci. Zvláště při současném tlaku na ceny ze strany řetězců a penále za nedodávky:
Není místo ve skladu hotových výrobků? Dáme to na dvůr!
Je třeba vytvořit sezónní zásobu před svátky? Dáme to na dvůr!
Je třeba vyložit kamion, ale zaskladnění není možné? (Kapacita skladu, vyskozdvih má jinou práci, SW nedovolí zaskladnit, přejímka neproběhla...) Necháme to na rampě!
Je třeba optimalizovat dopravu? Přiložíme to k jiné trase! Že to bude celý den/dva jezdit pod plachtou? (Jaká je tam asi teplota, zvlášť, když kamion zastaví?) Je to jen voda...
Kamion měl poruchu a stál s nákladem den/dva na slunci? Tomu nic není...
Že je ve skladu v horním patře regálu hrozné vedro?
Hlavně, že je klimča v ofisu!
Kromě toho nechápu, proč kupovat 100x předražený výrobek (pitné/stolní vody) a ještě se s tím tahat...
Všeci tady budete řešit jestli sou nápoje v PET někde v horku ve skladu nebo na slunku na dvoře ale to že skoro každý zákazník je vlastně omezený a lenivý debil co nic nekupuje ve skle je vám už je jedno. Když je zákazník s odpuštěním zdechlý nosit nápoje ve skle tak ať trpí. Dřív všeci vše nosili ve skle v taškách a nebo v síťovkách a většinou pešky nebo MHD a přežili to. Dneska všeci jezdí autem a je jim aj tak za těžko to sklo naložit do auta. Kvoli takovým magorom co chtějí vše v PET není včil nic k sehnání ve skle. Kdyby zákazník upřednostňoval a vyžadoval balení ve skle tak bude většina ve skle a ne v PET!!! Osobně bych byl pro zálohováni PET vlašek jak je tomu v severských státech a dal bych zálohu klidně aj 20,- Kč. Všude kde s člověk podívá tak sa válejí prázdné PET flašky a to třeba aj v lese. Za další kolik lidí je ochotno zanéts do recyklační nádoby? Málo kdo, protože každý je tak lenivý to tam zanést a v nejlepším radši mlaští do popelnice před barákem. Pak se to zaveze někde na zavážku a nebo to skončí ve spalovně a pak ať žije ekologie. Člověk je obyčejné hovado a za pár roků zničí celou planetu na ultimum!!!
Nejsem tupá ovce, abych si kupoval něco 100x předraženého než voda z kohoutku, potenciálně zdravotně závadného, produkujícího zbytečný odpad, těžkého na každodenní tahání z obchodu. Mám doma kvalitní vodu z vodovodu, když je žízeň, je to nejideálnější... Pokud to některé vodárny přehání s chlorem, pořiďtě si džbánek a vodu v něm nechte odstát, chlor vyprchá...