Já osobně vybírám zdravější výrobky poněkud jinak.
Bio má přednost téměř automaticky, pokud je k dispozici, s výjimkou kuřete, kde je cena bioverze naprosto zlodějská, a uzenin, kde se biomaso nesmyslně často kazí stejnými éčky jako to nebio.
Bio má totiž téměř vždy lepší chuť a vyšší kvalitu, jak jsem vypozorovala časem.
Druhou volbou, když bio není k dispozici, jsou potraviny s co nejmenším množstvím přídatných látek. Tudíž lučina místo taveňáku, čisté maso místo uzenin a mletých směsí, kvalitní tvrdé sýry s jednoduchým složením. Máslo, olivový a slunečnicový čistý olej, žádné margaríny. Bio či alespoň kvalitní čokolády bez rostlinných tuků a aromat. Kakao s nesníženým obsahem tuku(sehnat takové je dnes už docela honička). A tak dále. Zkušeností se člověk za nějaký měsíc naučí.
Nějaké značky Vím, co jím a podobné u mně nevyvolávají příliš důvěry. Viděla jsem je totiž už připlácnuté na dost pochybných (dle mého názoru) potravinách.
Vlastně když si to teď uvědomuji, tak výrobky s žádnou takovou značkou nejspíš vůbec nekupuju... a to je přinejmenším důvod k zamyšlení.
Schválně se dnes pokusím najít nějaký výrobek se značkou Vím, co jím, abych ji zhodnotila.