Názor k článku Nejčastější nepochopení při výběru potravin od Šárí - Já osobně vybírám zdravější výrobky poněkud jinak. Bio má...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 2. 2015 11:21

    Šárí (neregistrovaný)

    Já osobně vybírám zdravější výrobky poněkud jinak.

    Bio má přednost téměř automaticky, pokud je k dispozici, s výjimkou kuřete, kde je cena bioverze naprosto zlodějská, a uzenin, kde se biomaso nesmyslně často kazí stejnými éčky jako to nebio.
    Bio má totiž téměř vždy lepší chuť a vyšší kvalitu, jak jsem vypozorovala časem.

    Druhou volbou, když bio není k dispozici, jsou potraviny s co nejmenším množstvím přídatných látek. Tudíž lučina místo taveňáku, čisté maso místo uzenin a mletých směsí, kvalitní tvrdé sýry s jednoduchým složením. Máslo, olivový a slunečnicový čistý olej, žádné margaríny. Bio či alespoň kvalitní čokolády bez rostlinných tuků a aromat. Kakao s nesníženým obsahem tuku(sehnat takové je dnes už docela honička). A tak dále. Zkušeností se člověk za nějaký měsíc naučí.

    Nějaké značky Vím, co jím a podobné u mně nevyvolávají příliš důvěry. Viděla jsem je totiž už připlácnuté na dost pochybných (dle mého názoru) potravinách.
    Vlastně když si to teď uvědomuji, tak výrobky s žádnou takovou značkou nejspíš vůbec nekupuju... a to je přinejmenším důvod k zamyšlení.

    Schválně se dnes pokusím najít nějaký výrobek se značkou Vím, co jím, abych ji zhodnotila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).