Dobry vecer Katerino,
Ctenar asi myslel toho:
"Další černou můrou se v instantních polévkách, polotovarech i kořenících směsích stal pro spotřebitele obsah glutamátu sodného. (...) Výrobci ho proto začali maskovat pod označením E 621, ale najdou se i tací, kteří na to jdou od lesa.
Nově skrytou formu glutamátu vedou pod názvy jako kvasnicový extrakt, autolyzované kvasinky, kvasničný extrakt, hydrolyzovaný protein, maltodextrin, kaseinát sodný nebo bílkovinný hydrolyzát."
Vzhledem k tomu, ze jste pouzila nazev glutamaT, ktery spojujete s oznacenim E 621, ktery je spis znam jako glutamaN sodny, prestoze je to stejne, v dalsim odstavci navazujete "skrytou formu glutamatu", tedy odkazujete k E 621 seshora, "vedou pod nazvy jako:...". Logicky z toho vyplyva, ze uvedene nazvy maji maskovat E 621.
Ja jsem to zprvu take tak pochopila, a proto me to hned zarazilo.