Tento článek je krásným příkladem statistikuliky, tedy zneužití statistiky k oblbování veřejnosti. Počty závadných potravin bez uvedení celkového počtu kontrolovaných potravin jsou nicneříkající hasnumera. Pokud bylo potravina A vadná ve dvou stech kontrolách z miliónu a potravina B vadná v pěti kontrolách z pěti, na kterou si mám dávat větší pozor? A pokud jen napíšete, že u potraviny A bylo 200 špatných vzorků a u potraviny B 5, k jakému mylnému závěru čtenáře směrujete? Než psaní matoucích údajů, to radši nepiště nic.
Máte naprostou pravdu, na jiném serveru byl článek že "200 kontrolovaných vzorků polských potravin bylo vadných!" jenže zapomněli dodat, že polských vzorků kontrolovali tisíce, čili v procentech to nebylo tak hrozné. Zato nějaké italské výrobky byly závadné jen 4, sice z 10 kontrolovaných ale to je taková drobnost, že....