Neodpustím si poznámku, že váš výrok "obsahují alergeny a neuvádějí je" je trochu zavádějící. V reálu jsem na daném webu nejčastěji viděl případ, kdy byl výrobek označen "může obsahovat stopy alergenu X", ale podle SZPI v něm našli "množství větší než stopové", což může někdy být i dost na diskusi a navíc je velmi pochybné, zda se to týká celé šarže (problém obvykle vznikne kontaminací při výrobě, kdy se střídají výrobky, tak se znečištění na začátku výroby projeví a na konci už je nulové).
Navíc se na daném webu objevují i "nálezy" spíš formální - viz třeba http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=2775&lang=cs&design=default&archive=actual&listtype=tiles kdy prostě ani SZPI netvrdí, že to je něčím nebezpečné, jen se jim něco nezdálo v průvodní dokumentaci. Nebo v dávnější historii byla uvedena klobása, kde byl zjištěn sodík, ač nebyl uveden - to mi přijde jako celkem nepodstatné opominutí, protože je-li výrazný obsah soli (což uvedeno bylo), tak tam sodík být musí.
Nechci tím nijak web potravinynapranyri.cz shazovat, řada nálezů si pozornost zasluhuje, nicméně mi přijde, že to vše příliš hází do jednoho pytle. Zrovna u alergií mi přijde jako vyložený malér třeba případ http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=2584&lang=cs&design=default&archive=actual&listtype=tiles - pokud obsahuje lepek výrobek výslovně značený jako bezlepkový, tak to problém je řádově větší, než třeba výše uvedené spory o to, co je ještě stopové množství...