Dobrý den, udivuje mě, že jako zástupce výrobní firmy s distribucí velkému počtu zákazníků dáte na veřejný portál informaci - o nejlepší domácí majonéze se SYROVÝMI žloutky !!!!!! Tato záležitost je pro Vás jako výrobce přímo trestná na základě hygienických vyhlášek a požadavků na výrobce. Jedná se o to, že mohou být kontaminovány přímo ve vajíčku salmonelou a způsobit tím možnost infekčního průjmu u těch kdo si vyrobí majonézu dle Vašeho receptu !!!!!!
Dobrý den, děkujeme za poznámku, možná to může být matoucí. Uvedený recept se ale týká skutečně domácí přípravy (jak je uvedeno), výrobci potravin používají žloutky ošetřené, pasterované. Kdo chce, může si i při domácí přípravě žloutky po domácku ošetřit, ale efekt je sporný. Lze si rovněž koupit ošetřené, pasterované žloutky i v maloobchodě. Odborníci také říkají, že riziko snižuje kyselé prostředí, tedy použitý ocet. LK Vitalia.cz
Nechci polemizovat s receptem, pouze s nadpisem: Nejlepší bramborový salát potřebuje loupat brambory horké. Z textu vyplývá, že pro chuť salátu je jedno, zda se brambory po uvaření loupou horké nebo studené, má to vliv jen na míru ztrát - horké se loupou snadněji. Ale autor zřejmě už nevěděl, jak zaujmout na téma bramborového salátu...