Také občas sáhnete po shakeru a snažíte se z mála vytvořit dílo hodné bohů? Dnes byste mohli být úspěšní. Aktuální trendy totiž velí: využij svou zahrádku a třeba i čaj.
Nejoblíbenější ingrediencí letošní sezóny je bezpochyby mrkev, která se stala základem hned čtyř koktejlů, z nichž se dva umístily na stupních vítězů v Národním kvalifikačním kole Mattoni Grand Drink 2015. Koktejl Forbidden Flowers Achima Šipla, který kvalifikaci vyhrál, bude reprezentovat Českou republiku na Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů, které se uskuteční 20. – 21. června v Praze.
Využijte zeleninu, bylinky a čaj
Barmani z celého světa při přípravě zdravých nealkoholických koktejlů rádi experimentují s kvalitními čaji. Potvrdil se ale i trend užívání různých druhů zeleniny, bylinek, ale i květin. Ukazuje se trend používání sorbetů a někoho může překvapit koktejl obsahující slad. Velmi žádané jsou málo sladké koktejly, které jsou pro barmany mnohdy skutečnou výzvou, a reflektují poptávku po méně kalorických koktejlech, které jsou ideální pro zdravý životní styl. Co se nemění, je použití minerální vody, jejíž bublinky vynesou vůni koktejlu k okraji sklenice, čímž okouzlí chuťové smysly.
A jaké jsou tři nejlepší nealkoholické koktejly České republiky? Najdete je i s recepty v naší fotogalerii.