Názor k článku Nejlepší rybí polévka je z vnitřností, hlav i odřezků od anonym - Nebudu zastírat - polévka vyobrazena na fotografiích je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2021 23:42

    bez přezdívky

    Nebudu zastírat - polévka vyobrazena na fotografiích je opravdu jen pro odvážné. Bez urážky - tohle by zcela určitě pozřel jen náš pes a na sváteční stůl nepatří.

    V textu se objevuje pochybnost o "skřelích". Ne, skřele opravdu nedělají polévku hořkou. Nahořklou chuť dělají žábry - ty rozhodně vytrhněte, pomozte si klidně i kombinačkami, pokud se nepodaří vytrhnout je v celku.

    Oči vydloubněte ostrým špičatým nožem - obsah oka by se vyvařil do vývaru. Hlavy poté pečlivě pod tekoucí vodou vydrhněte klasickým kartáčkem na ruce - objevíte i šupiny, ty vytržením odstraňte.

    Pokud máte i vnitřnosti, pečlivě odstraňte střívko a žlučový váček. Vnitřnosti + mlíčí/jikry vařte vždy zvlášť, vždy v celku, cca 20 min.

    Kořenovou zeleninu, maso a vnitřnosti krájejte na maličké kostičky tak, aby polévka ozdobená zelenou petrželkou na každé nabrané lžíci vytvářela barevnou pastvu pro oči.

    ... přidejte do prostřed talíře zakysanou smetanu a užívejte Vánoce!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).