Fakt nechápu lidi co jen tak plácnou "éčka" v kontextu to je špatně bez toho, že by uvedli jaké konkrétní (špatné) věci tam vlastně jsou...
Nebo mi snad chce redakce "průvodce zdravým životem" tvrdit že je špatné papat E300 a E160a? (ano zcela účelově jsem zvolil tyto "extrémní" případy - ať to nemusíte hledat jedná se o kyselinu L-askorbovou všeobecně známou jako vitamin C a karoteny - beta karoten se v těle mění na vitamín A). A jestli se nějakému aktivistovi náhodou povede zakázat takový E150a tak bych mu nepřál aby se mi dostal na dosah ruky (je to karamel).
A všechny zastánce názoru že všechny éčka jsou špatné bych tímto rád požádal ať mi pošlou veškeré zásoby E174 a E175 co doma najdou, v případě většího množství si rád přijedu :-).
Nic takového netvrdíme, viz celý článek: http://www.vitalia.cz/clanky/nejlevnejsi-nakup/, nebo například již dříve http://www.vitalia.cz/clanky/pridatne-latky-v-potravinach/.
Bože! vy jste tak hloupý! vámi uváděné látky jsou syntetického původu ! kys. askorbovou seženete za pár korun z číny - je to jeden z nejlevněji vyráběných konzervantů! využitelnost syntetického vit. C je okolo 5-15%, proto se dělají nesmysly typu megacéčka apod. , ale!přírodně získaný vit. C(c-komplex,nejen L-šroubovice!) má využitelnost 80-90% !!! to samý syntetický betakaroten - používá se jako barvivo do sýrů a je lehce karcinogenní a dle studie spolupodíl na vzniku vitamínu A je 0,5 % Zajímalo by mě vaše odborné )odporné)vzdělání!