Upřímně, málokdy vyžaduju kohoutkovou. Většinou jen tehdy, když jsou nepříjemné servírky a já je tim chci vyprudit :) ..a nebo když vodu v lahvi mají takové "kvality", že už tam rozdíl mezi balenou a kohoutkovou stejně není.
Ale k dobrému jídlu, vínu nebo kávě si nějak kohoutkovou nedovedu představit. Možná je to tím, že u nás doma voda z kohoutku není moc dobrá a chuťový zážitek by mi spíš zkazila (a ani odstátí či filtrační konvice nepomůže, ta voda prostě není dobrá), ale prostě.. když už do té restaurace jdu, jdu do nějaké dobré restaurace a na jídlo, pití a celkový servis se těším. Do toho mi prostě kohoutková nezapadá. Raději si klidně připlatím za lahev kvalitní vody - prostě chci nejen jíst ale i pít kvalitu.
lituji, ze mate tak hnusnou vodu z kohoutku. my mame jak vlastni studnu tak i "obecni" a jsou hodne srovnatelne. podle mne je mnohem kvalitnejsi voda z kohoutku nez ten 3-4 mesice prehrivany/premrzany a na slunci krasne tlejici hnus z pet lahvi. to ze v te lahvi je na uplnem pocatku naprosto stejna voda co vam tece doma pomijim.
ps: zkuste si zjistit kolikrat DENNE musi vase vodarna delat rozbory a kontrolovat kvalitu vody a pak kolikrat ROCNE ten co vodu bali do petky.
Restauratéři na to nadávají protože jim jde jen o peníze. Já mám také hospodu a nealko levnější než pivo je u mě samozřejmostí od začátku mého podnikání, konkrétně u mě mám v nápojovém lístku nabídku kohoutkové vody v neomezeném množství úplně zdarma, nařízení tedy splňuji ještě před platností zákona již několik let. Nabízet kohoutkovou vodu zdarma má možnost každý restauratér a né jenom honit mamon a vydělávat na nesmyslech. Ostatní klasické nealko nápoje jako třeba Coca Cola a podobné mám v cenové relaci do 10,-Kč za 0,5l, sodovku 0,5l mám za 5,-Kč a tudíž také levnější než pivo. Nealko rozlévám z pet lahví a například Coca Colu v pet lahvi kupuji za 25,-Kč 2l a zisk z jedné lahve mám 15,-Kč. Pivo 10 stupňů mám za 15,-Kč 0,5l a pivo 12 stupňů mám za 20,-Kč. Kouření ani nezmiňuji, to jsem zakázal už před čtyřmi roky a najednou začalo chodit více lidí hlavně z řad nekuřáků a dětí, kteří pijí nealko. Mnozí restauratéři si totiž zvikli pouze hrabat a předražovat a dále nadávat, jsem také restauratér a postoj k zákazníkům a k cenám nápojů mám úplně jiný, zákazník je totiž můj pán a jsem tu pro něho.