Proboha, smažený sýr? Četl jsem, že Francouzi u nás kroutí hlavou, jak někdo může smažit či nakládat sýry, že se tím zatluče ta vynikající jemná chuť sýra. Pak ovšem ochutnají české kopie francouzských sýrů a už se nediví. A u fádního kuřecího masa pokládám za jediné chuťově zajímavé tu vypečenou křupavou kůžičku. Když někdo maso zbaví kůže, ať už v plátku či v řízku, cítím to jako určitý podvod a takové jídlo si nedávám. Ostatně, americký spisovatel Steingarten, píšící zasvěceně o jídle, to vyjádřil ještě lépe: „Kuchaři, kteří zbavují kuřecí maso kůže, by se měli střílet“. Gulášová polévka je dobrá, ale ne všude. Někteří kuchaři do ní dávají příliš mnoho mouky, protože ji neumějí správně zahustit. V závodní jídelně lze narazit i na taková zvěrstva, jako je moukou zahuštěný boršč.