Nejenom že Burgerfest, který se letos konal již po desáté, je největší akcí svého druhu v Evropě, tentokrát si přidal další rekord – Zdeněk „Zed“ Střížek, šéfkuchař, majitel restaurace Sugar Daddy by Bejzment v Praze a pořadatel Burgerfestu, tu získal zápis do České knihy rekordů s největším burgerem.
Tým kuchařů připravil obří burger, který vážil 95 kg (přesně 94,7 kg) a měřil 98 × 24 cm. Podívejte se, jak vznikal:
Na přípravě se podílelo hned několik kuchařů z řad zúčastněných restaurací a mistrů burgrařů z Německa, Švýcarska, Holandska, Švédska a ČR pod vedením Zdeňka Střížka.
Rekordní Bacon Double Cheeseburger s kampotským pepřem tvůrci pojmenovali „Heart burger“. Skládal se z obří napůl rozkrojené housky a dvou grilovaných placek hovězího mletého masa pokrytých cheddarem doplněných grilovanou slaninou, grilovanou cibulí, rajčaty, okurkami, salátem a majonézou.
Hamburger byl zaregistrován do České databanky rekordů – a následně byl rozdán návštěvníkům festivalu.
Na Burgerfestu byly také zvoleny nejlepší restaurace, staly se jimi Želva beers & burgers, Ben’s Burger a Choosy Bistro.
Celkem se na akci zkonzumovalo 45 000 burgerů v 53 bistrech a restauracích a proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, nechyběl ani hudební a další program.