Názory k článku Nemohu prodávat koláče za cenu vajíčka a mouky, říká majitelka Tartaletky

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 6. 2016 14:54

    thr

    Upřímně mi to přijde jako názorná ilustrace toho, proč je někdy "mlčeti zlato"...
    Jestli má nebo nemá koláče drahé je čistě věc nabídky a poptávky, pokud se vše vyprodá, tak je tržně vše v pořádku a když to někdo kritizuje, je to jen a pouze jeho problém - ať prostě nekoupí a mlčí.

    Jenže jsem bohužel klikl na to zdůvodnění na Facebooku a to mě přeci jen lehce nadzvedlo, bodů sklouzávajících až k jisté demagogii je tam docela dost. Snad největší perla je, jak si stěžuje, že na něco ze surovin je poštovné 130 korun - přitom jeden klik dokáže, že to prostě není pravda a při trochu větší objednávce (z hlediska profivýrobce se snad ani nedá říct "větší) je zdarma. To už byl vyložený úlet, ale i řada jiných bodů člověka okamžitě trkne a přiměje k přemýšlení, jestli paní trochu nekecá.

    Osobně bych doporučoval v podobné situaci ceny prostě nevysvětlovat a starat se pouze o reálnou poptávku, snaha o zdůvodnění udělá často víc škody než užitku a zrovna v tomto případě se to celkem nesporně stalo...

  • 21. 6. 2016 23:56

    xf (neregistrovaný)

    Koláč o průměru 26 cm, cca 1,5 cm silný, paní Vančurovou prodávaný za 520 Kč + 50 Kč rozvoz, to přibližně odpovídá velikostí malé pizze.

    Budu předpokládat, že se nejedná o "Tesko kvalitu" co se prodává za 30 Kč, a hodnotu to má ještě menší, ale o dobře udělanou pizzu z kvalitních surovin. Naposledy jsem takovou kupoval v pizzerii, která je zaměřená na prodej do krabice (má jen minimální sezení), ale drží si opravdu prvotřídní suroviny, průměr 32 cm za 180 Kč. Množstvím surovin stejné s menším, ale trochu tlustším koláčem paní Vančurové. Tato pizzerie má pověst "jsou docela drazí, ale kvalitní". Vybral jsem ji úmyslně, stejně
    Přičemž ještě slušná pizza se dá pořídit kdekoli v ČR, i v Praze, o několik desetikorun levněji, i s obsluhou a sezením.

    Tyto koláče se nebudou svým složením, a tedy i cenou surovin, příliš lišit. Pokud jsou tam skutečně kvalitní suroviny. Já nechci být zlý, ale když mi tu věší paní Vančurová bulíky na nos, to o ceně mouky a vajec, a prodává ve své kategorii za trojnásobek ceny obvyklé, tak si říkám, že když mi věší bulíky jednou, kde ještě dále mi věší bulíky. Ne, není mi sympatický obchod, kde se ze mě pokoušejí bez mrknutí oka udělat blbce, a nevěřím jim, že ty koláče budou kvalitní. Možná budou, možná nebuou, čekat se zde musí jakýkoli podraz. Možná jsou dnes, a časem začnou šidit. Nevěřím jí.

  • 6. 6. 2017 21:48

    sarka (neregistrovaný)

    No ikdyby chutnal jako mana, za kolac 600 fakt nedam. To si ho radeji upecu sama. Tolik penez radeji dam nekomu na vyrobu narozeninoveho dortu na prani. Protoze toto povazuju za praci hodnou teto ceny. Upect, vymodelovat, vyrezat korpusy do tvaru nakladaku (napr) vymodelovat ruzne figurky atd. Cas finaloveho tvoreni delsi nez peceni dortu. Muj nazor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).