V civilizovanych zemich je to naprosto samozrejma soucast jidla. Mam na mysli tedy skutecne vino.
Vylevat je zbytecne, staci jej pouze pravdive oznacit. Pokud tedy nektery z provarenych "cisternarstvi" (oznacovane chybne jako vinarstvi) nakoupi levne stolni vino za pul eura a prodava ho jako "moravskou Palavu" za 80 Kc, ma se zaprve takovy podnik zavrit a zabavene vino oznacit spravnym zpusobem (tedy stolni vino odnekud z Italie apod) a prodat za nakupni cenu. Jedovate ani zdravotne zavadne to casto neni, jen hnusne :-)
Plytvani je to naprosto zbytecne, ale mame se zrejme prilis dobre na to, to pochopit :-/
Nejsme.
V typicky ceskem zahulenem pajzlu nazvanem honosne "restaurace" si samozrejme vino k jidlu dat nemuzete, protoze bud zadne nemaji nebo jde o absurdne predrazene stolni puleurove "vino" o kterem se pise v clanku. Cest nekolika malo vyjimkam.
Mam na mysli evropske zeme smerem na jih a zapad, kde je to naprosto bezne.
co maji misto pauzy na obed dvouhodinovou siestu(francouzi, spanele, rekove)
Z meho pohledu ano. Flakat se muzete deset hodin "praci" bez obeda a vyprodukovat neco uzitecneho za hodinu denne. Rozhodne tam zivot proziji a ne jen preziji. Samozrejme pokud za kvalitu zivota povazujete modre konstanty ala HDP, tak je to zbytecne vysvetlovat. Pak je zivotnim cilem se poslusne stresovat "obedem" za 30 minut a dalsi ctyri hodiny "pracovat" na powerpointovych prezentacich, ktere zmeni svet :-)
Tady je asi 20 restauraci a ani jedna neni skutecne nekuracka (co pisou nekde na internetu neni realita) v dobe podavani poledniho menu. Pritom staci odjet na Slovensko ...