Dobrý den, podle české vyhlášky se separát, tedy strojně oddělené maso, a to ani drůbeží ani žádné jiné, do špekáčků a řady tradičních párků (vídeňských, debrecínských, spišských, lahůdkových, jemných...) vůbec používat nesmí. Pokud by v takto označených produktech separát byl, je to porušení zákona. Naopak použití separátu, případně i kůže vyhláška připouští u drůbežích uzenin. Zdravím LK, Vitalia.cz
To ano, ale bohužel žádná vyhláška nestanoví, že když se něco jmenuje telecí párek, že to má být z telete, takže to obsahuje 60% SOM, vodu, škrob a aby se neřeklo 2% telecího masa.
Ale to není nic nového pod sluncem. Už ty dietní drůbeží párky za komunistů se dělaly z drůbežích kůží a uzeného bůčku. Ne nadarmo si řezníci z masokombinátu pro sebe vyráběli extra várky uzenin, a ty z obchodu nedávali ani psovi.