Vlákno názorů k článku Neříkejte separátu separát, přejí si výrobci uzenin od levap - Právě jsem shlédl výborné dvd s filmem Oui,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2013 15:52

    levap (neregistrovaný)

    Právě jsem shlédl výborné dvd s filmem Oui, šéfe, kde se tamní šéfkuchaři snažili vařit pomocí "molekulární" biochemie. Ze dvou kachen udělali malé kostičky rosolu a podávali to jako Kachnu na švestkách :)))

    Obhajoba zněla něco ve smyslu moderní vaření a už jsem i v TV viděl pořady o tomto šíleném kuchtění.
    Hájit tedy hnusný a nechutný separát pomocí čísel, kolik že obsahuje bílkovin a že se vyrovná normální svalovině je naprostá lež a podvod na lidi.

    Je to klasický případ, kdy výrobce bue do roztrhání krc e hájit tenhle humáč a hájí se čísly.
    Obyčejné idi jste od těch 90. let zblbli natolik, že ž neví co je dobré a nechali jste nás navyknout na tento způsob úpravy drůbežích skeletů, které by měli být primárně určeny na vývar, na polévku.

    Ty obhajobo jedna Vodňanská, nějak moc ti roste hřebínek!!!

  • 12. 8. 2013 18:22

    EC (neregistrovaný)

    ??? Kdyz mam cele kure, tak ho ohlodam na kost, zena sni chrupavky. Kuze samozrejme taky neprijde nazmar, je pod ni zdravy tuk (bavim se nyni o normalne krmenych kuratech a ne masovkach). Delali to tak moji a jsem si jist ze i vasi predci po par set tisic let u vsech zvirat, ktere ulovili.

    Takze mi chcete rici, ze kdyz to maso od kosti a chrupavky se oddeli jinak, nez vlastnima zubama, ze je to "humac" ??? Mate pravdu, ze se to nevyrovna svalovine. Je to u dobre krmenne zvere ta vyzivnejsi cast. Svalovina je ta mene vyzivna cast, protoze je to proste jenom svalovina a nic vic. Jenomze doba je jaksi vykloubena a lidi povazuji tuk, chrupavku, morek, vnitrnosti za neco podradneho a spatneho.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).