Vlákno názorů k článku Neumíme si vychovat kuchaře od gurmet - Já když jsem se učil kuchařem před padesáti...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 5. 2013 8:36

    gurmet (neregistrovaný)

    Já když jsem se učil kuchařem před padesáti lety, tak jsme všechno dělali ručně a pan Bobčík náš mistr, který vařil 15 let ve Švýcarsku z nás dřel kůži. Celý život jsem na něj vzpomínal a musím říct, že nás naučil víc než nějaká učebnice!

  • 23. 5. 2013 13:56

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    A kdyby tak někdo učil učit dnes, tak skončí se žalobou žáků, protože „ničí jejich osobnost“ (= chce disciplínu a autoritu) a nejspíše skončí s tím, že se měsíc budou promítat na Nově videa natočená mobily a umístěná na youtube a zučitele se udělá nejhorší zrůda pod sluncem a plivat na něho bude celý národ.

    I já rád vzpomínám na staré učitele (byť gastronomie je mimo mě), a zároveň si uvěodmuji, že dnes by byli považováni za zločince a nejspíše by je pro výstrahu pověsili či zavřeli na 20 let, a to i když nikdy nepoužívali fyzické metody.

    Zároveň dnešní učebnice na jakékoli škole, co jsem měl možnost vidět, je děs a hrůza. Lidé, kteří píší učebnice na základní a střední školu by se měli pro výstrahu zastřelit! Jsou krásně grafické, ale obsah je seno a sláma a hnůj. Absolutně nechápu, kdo by se z toho mohl cokoli naučit. Autoři učebnic pro ničení dětí a vzdělanosti českého národa udělali možná více, než kdejaký režim či totalistní diktátor.

    Do zahraničí se nejezdí za novými zkušenostmi, do zahraničí se jezdí učit v prostředí, kde nařádí lobby pseudohumanismu, přehnané ochrany žáků a dětí, kde se nadělají pokusy na studentech a kde se cení výsledky.

  • 23. 5. 2013 16:25

    AAA (neregistrovaný)

    a kde takove zahranici prosim najdete?
    obavam se ze na multikulti Zapade to asi nebude.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).